Torenuurwerken Bel direct
0518 43 22 99

Automatiseren torenuurwerken

Mechanische torenuurwerken worden aangedreven door gewichten. Deze gewichten dienen periodiek te worden opgewonden, wat vaak door vrijwilligers wordt uitgevoerd. Doordat het steeds lastiger wordt om hier vrijwilligers voor te vinden, leveren en plaatsen wij vaak een automatisch – gewichten – opwindsysteem onder het uurwerk. Naast dit automatisch – gewichten – opwindsysteem plaatsen wij gelijktijdig een slingervangsysteem waarmee het uurwerk op tijd blijft lopen. Ook de zomer- en wintertijd wordt hiermee automatisch geregeld. Hiermee combineren wij op een historisch verantwoorde wijze moderne technieken met de oude ambachtelijke technieken.

 Automatiseren torenuurwerken – klokluiden

Naast het automatiseren van het uurwerk bestaat er de mogelijkheid klokken elektrisch te laten luiden. Hiervoor gebruiken wij zogenaamde “softstart” luidmotoren. Deze motoren kunnen gewoon op 230 volt worden aangesloten (geen krachtstroom). Met één druk op knop, kunt u de klok(ken) laten luiden. Dit kan door middel van een elektronische schakelklok of moederklok geautomatiseerd worden.

Elektronische moederklok op de atoomklok

Als er in een kerktoren geen mechanisch torenuurwerk aanwezig is dan kan er een moederklok met DCF  antenne geplaatst worden. De DCF antenne ontvangt van de atoomklok uit Frankfurt periodiek een signaal waarmee de moederklok altijd exact op tijd wordt gehouden. De moederklok kan één of meerdere wijzerplaten en slaghamers aansturen in combinatie met motordrijfwerken en een hamer-treksysteem.

Neem contact met ons op voor meer informatie